Geen categorie

USA, training, kou en 1e FIS overwinning!

Van 10 tot 15 november was ik een paar dagen in Nederland om me op te laden en voor te bereiden op de volgende reis: USA! 15 november ben ik van Amsterdam naar Denver gevlogen waar we met het team verzamelden, vanaf Denver reden we naar ons verblijf voor 3 weken in Silverthorne, Colorado. De trainingen vonden plaats in Copper Mountain, in Copper Mountain stonden ook 4 wedstrijden op het programma van 28 november tot en met 1 december (2 keer super-G, 2 keer reuzenslalom). Tot de 28e hebben we tijd besteed aan zowel slalom, reuzenslalom als super-G training.

Wedstrijden

Nadat de trainingen erg goed waren verlopen ging ik met veel vertrouwen de wedstrijden n. 28 november startte ik met startnummer 24 in de FIS super-G wedstrijd in Copper Mountain, na 62 racers was ik de snelste over de super-G run. Ik ben ontzettend blij met mijn eerste FIS overwinning en mijn PB van 31,98 FIS punten waarmee ik in de buurt kwam voor één van de twee WK-qualificatie eisen voor de WK in Sankt Moritz. De dag erna stond  er weer een FIS suer-G wedstrijd gepland, helaas kon ik mijn run van de dag eroor niet herhalen, ondanks dat werd ik nog wel 3e in de u19 categorie 15284866_901062373357170_2915666630456714174_nen 11e tussen de senioren waarmee ik mijn 2e FIS resultaat behaalde op super-G (49,24 punten). 30 november en 1 december waren er nog FIS reuzenslalom wedstrijden in Copper Mountain, bij beide wedstrijden wist ik helaas de finish niet te halen waardoor ik wel teleurgesteld was aangezien de trainingen erg goed waren gegaan, racen gaat met ups en downs af en toe.. gelukkig waren er ook ups!

Training en Canada

Na de wedstrijden heb ik nog een paar dagen reuzenslalom en slalom getraind in Copper Mountain. 8 december zijn we met het team naar Calgary (Canada) gevlogen om in Panorama de Noord-Amerika Cup wedstrijden te skiën die van 11 december gepland staan. We racen hier 3 super-G wedstrijden, 1 Alpine combinatie wedstrijd, 2 reuzenslalom wedstrijden en 2 slalom wedstrijden. De komende 10 dagen zullen erg druk zijn met veel races. Na de races ben ik terug met een update!