Geen categorie

Maart 2017

In maart lag de focus op trainen om voor te bereiden op de laatste wedstrijden die eind maar en begin april op de planning stonden. Op 21 maart ben ik vanuit Schladming richting Zwitserland vertrokken om een paar dagen bij mijn zus op bezoek te gaan en vervolgens op 25 maart verder te rijden richting Tignes in Frankrijk.

tignesIn Tignes werden dit jaar de Open Britse kampioenschappen gehouden, omdat er zoveel sneeuw was gevallen werd de Super-G een dag verplaatst. Tijdens de reuzenslalom op 31 maart skiede ik voor het eerst onder de 30 punten (29,72!). Na de wedstrijd kwam ik helaas ten val, hierbij scheurde ik mijn binnenband af, beschadigde ik mijn binnenste en buitenste meniscus en liep ik een bot kneuzing op.. Ontzettend balen want ik had nog veel vertrouwen in de laatste wedstrijden die eraan zate te komen, aan de andere kant mag ik blij zijn dat mijn kruisbanden nog heel zijn en dat het aan het einde van het seizoen is gebeurd. Voorlopig ligt de focus op een goed herstel en hopelijk valt de revalidatietijd mee.

Ondanks deze blessure kan ik toch terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarbij ik vooral op de reuzenslalom en de super-g enorme progressie heb gemaakt en op de afdaling veel ervaring heb opgedaan. Hoogtepunten zijn mijn EuropaCup debuut en de FIS overwinning op de Super-G in Colorado, verbeterpunten voor volgend seizoen liggen vooral op de discipline Slalom.

cropped-2017-British-Champs-FIS-SG-107242-ZF-1976-33743-1-001.jpg